Selecteer een pagina

Module 2

 

Vandaag maak je kennis met mijn favoriete theorie, de groeimindset

 

Dit is hetgene wat mij persoonlijk het allermeest heeft geholpen om minder streng voor mezelf te worden. Je beluistert de speciale audioles hieronder

 

Super belangrijke boodschap in deze les: Je hoeft deze verandering niet perfect te doen! Geef jezelf de tijd, verandering komt in kleine stapjes. Je kunt niet verwachten dat je van de ene op de andere dag gaat van ‘Ik vind mijn lichaam niet goed genoeg’ naar ‘ik vind mezelf altijd prachtig’ (om maar een voorbeeld te noemen).

 

En juist daarbij is de groeimindset heel waardevol!

 

Daaarnaast heb ik vooral over les 2.3 (De 5 factoren van de groeimindset) veel te zeggen als het gaat om je lichaam accepteren. Trap niet in de valkuil dat je als doel neemt: ‘Ik wil graag afvallen’/’Ik wil gezonder eten/meer bewegen’. Basically: any doel waarbij je jezelf het signaal geeft dat je nu niet goed genoeg bent. 

 

Nee! Het hele idee van Goed Genoeg is juist dat je jezelf leert accepteren hoe je nu bent. Je hebt het waarschijnlijk al jaren op de oude manier geprobeerd (met strenge regels en zelfveroordeling), nu is het tijd om een andere route te kiezen. Namelijk: de route van zelfacceptatie.

In de audio noem ik een paar mogelijke doelen die je als input voor de oefening van les 2.3 kunt nemen. Ik som ze hier voor je op:

  • ik wil minder streng over mijn lichaam praten
  • ik wil minder negatieve dingen tegen mezelf zeggen als ik in de spiegel kijk
  • ik wil lekker bewegen omdat ik me er fijn bij voel (niet om mijn lijf te veranderen)
  • ik wil regelmatiger eten want daarmee zorg ik goed voor mezelf (dus niet ‘ik wil gezond eten’, maar  stoppen met het skippen van maaltijden)
  • ik wil mezelf toestaan alles te eten waar ik trek in heb
  • ik wil mijn oordelen over eten/bewegen/hoe gezond ik leef/hoe ik eruit zie, loslaten


Je kunt ook een doel van je Toekomstige Badass Zelf nemen, of 1 van de items van de checklist (beiden uit de voorbereiding).